erikmulder.reismee.nl

Profiel

Naam Erik

Datum vertrek: dinsdag 03 februari 2015
Datum terugkomst: woensdag 30 september 2015

Momenteel in: Nederland

Over mij/mijn reis

Welkom op mijn blog!  Omdat ik jullie allemaal lekker wil maken met foto's van mooie patisserie en mijn avonturen in de mooiste stad van europa graag met jullie deel, zal ik hier regelmatig een verhaaltje op schrijven. Ik zie natuurlijk graag jullie reacties! 

Op 3 februari begint na lange tijd plannen en sparen dan eindelijk mijn avontuur!

Ik verhuis naar Parijs om een patisserie opleiding te volgen bij '' Bellouet Conseil'', dat letterlijk vertaald als ''goed advies''.

En goed advies geven kunnen ze daar zeker! Met meerdere MOF ( Meilleur Ouvrier de France / een titel voor het leven uitgereikt aan meester ambachtslieden ) patissiers als leraren wordt mij, binnen een aantal maanden op school, de basis van de verfijnde Franse patisserie geleerd.

De opleiding is internationaal dus het gaat volledig in het Engels, op de patisserie vaktermen na, die horen natuurlijk in het Frans. Ondanks de Engels gesproken opleiding heb ik toch een Franse cursus gedaan om in het dagelijks leven en later ook op stage gewoon mee te kunnen praten.  Geen saaie LOI cursus maar een super gezellige taal/cultuur/culinaire Franse cursus van Chrystel Dumond. Mocht je nou ook vloeiend Frans willen leren op een leuke manier, kijk dan even op haar website.

Omdat alle penthouses aan de Champs Élysées al bezet zijn kom ik niet in Parijs zelf te wonen maar in het idyllische Ermont, dat ligt zo'n 15 km van Parijs af. Hier kom ik op de zolder/studio van een Nederlands gezin te wonen.

Mijn motor is natuurlijk ook mee verhuisd en als echte Nederlander heb ik natuurlijk direct een abonnement genomen op de bekende huurfietsen!

Leuk dat je m'n verhaal volgt en laat even een reactie achter :-)

Groeten Erik